voorpagina ● landenlinks  ● contact

landen informatie
Informatie over alle landen ter wereld vind je op www.landen.net

handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


weer & klimaat onderwerpen
klimaatclassificatie van Köppen
orkaan informatie
weer & klimaat
weersverwachtingen

Weersverwachtingen

Het weer is voor veel reizigers een belangrijke factor tijdens hun reizen. Niet zelden wordt een bestemming gekozen op basis van het te verwachten weer. Zo heeft een wintersportvakantie alleen maar zin als er sneeuw ligt en is een zonvakantie bij temperaturen die onder de twintig graden liggen of met zware regenval een vrijwel kansloze missie. De keuze voor een bestemming wordt vaak ruim vooraf gedaan, waardoor klimaatcijfers dan het belangrijkste middel zijn.
Vlak voor vertrek kunnen weersverwachtingen echter een duidelijker beeld scheppen van wat voor temperaturen je mag verwachten tijdens je reis of dat je rekening moet houden met regen, wind of zelfs een orkaan. Actueel weer en voorspellingen voor de komende dagen tot zelfs twee weken vooruit vind je op diverse websites.

Lokale weersites
Over het algemeen zijn de websites van de lokale meteorologische diensten zeer betrouwbaar, maar vanwege mogelijke taalbarrières niet altijd even handig voor anderstaligen. Sommige lokale weersites hebben echter ook een Engelstalige versie waarmee je prima uit de voeten zou moeten kunnen komen.
Lokale weersites vind je vaak via startpagina's of door middel van de juiste zoekopdrachten in een zoekmachine zoals Google.

Weersvoorspellingen op internet
Op het internet vind je een groot aanbod van websites waar je informatie kunt vinden over het weer op dit moment (actueel weer) en de weersverwachting voor een groot aantal plaatsen ter wereld. Een groot deel daarvan ontrekt hun informatie van de grote leveranciers van weerdata. Hoe betrouwbaar deze informatie is, is daarom vaak lastig te achterhalen. We plaatsen daarom op deze pagina een beperkt overzicht van een aantal grotere weersites (in alfabetische volgorde):
Klimaatinfo weer en weersverwachtingen
Weather Underground
Weer.nl wereldweer
Weeronline.nl

klimaat
Het weer is slechts een momentopname. Als je ruime tijd van tevoren wilt weten wat voor weer je op een bepaalde bestemming kan verwachten dan heb je meer aan klimaatinfo en langdurige gemiddelde cijfers wat betreft temperatuur, zon, neerslag, wind, sneeuw en extreme weersomstandigheden zoals orkanen en regenseizoenen waarin er dagelijks grote hoeveelheden regen kunnen vallen.
De site klimaatinfo.nl biedt klimaat informatie van alle landen ter wereld.
meer over weersverwachtingen
vakantieweer startpagina
wikipedia over weersvoorspellingen
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen