voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Curašao

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
Reisadvies nodig over wat de beste reisperiode voor deze bestemming is?
Bekijk de beste reisperiodes.

  Curašao klimaat

Het klimaat van Curašao
Curašao kent een warm steppeklimaat (type BSh volgens het klimaatsysteem van K÷ppen-Geiger). Het klimaat kenmerkt zich door vrij constante tropische temperaturen. Overdag is het op Curašao altijd tussen de 28 en 34 graden Celsius, waarbij het vanaf mei tot oktober iets warmer (gemiddeld 32-33 graden) dan in de periode november tot en met april (gemiddeld 30-31 graden).
De zeewatertemperatuur wijkt niet zoveel af van de luchttemperatuur. Langs de kust is het water in het begin van het jaar ongeveer 26-27 graden, waarna het water langzaam opwarmt naar uiteindelijk 29-30 graden Celsius in september/oktober. Voor koukleumen die er niet van houden om in koud zeewater te moeten duiken zijn niet natuurlijke ideale weersomstandigheden.

Klimaatzones
In Curašao komen de volgende klimaatzones voor:
BSh - warm steppeklimaat

Regen
Op Curašao valt de regen vrijwel altijd in de vorm van buien. Soms zie je de regenbuien al van kilometers ver aankomen, soms kun je er echt door verrast worden. Houd daar rekening mee als je op het strand ligt. Zorg ervoor dat spullen die kwetsbaar zijn voor (regen)water daarom altijd veilig opgeborgen zijn. Curašao kent wat betreft neerslag twee seizoenen. Vanaf januari tot en met augustus is het drogere seizoen, waarbij de kans op een bui niet zo groot is. In de maanden juli en augustus zie je dit overigens wel toenemen. September is een overgangsmaand waarin dagen met meerdere buien afgewisseld worden met dagen waarin de wind voor een groot deel wegvalt waardoor het erg benauwd en warm aanvoelt. Oktober, november en in iets mindere mate december noemt men op Curašao het regenseizoen. Dat betekent niet dat het dagenlang regent, maar wel dat er op bijna de helft van de dagen sprake is regenbuien, die soms zeer fel kunnen zijn.

Wind
Curašao kent een vrijwel altijd aanwezige passaatwind, die vanuit noordoostelijke richting over het eiland waait. Dat merk je vooral langs de ruige noordkust, op oostpunt en in mindere mate landinwaarts. Wie een vakantiewoning huurt in Jan Thiel, Jan Sofat of omliggende buurten die zal merken dat als de tuin op de wind ligt het enkele graden koeler aanvoelt. Ook het water van het zwembad zal wat koeler zijn omdat de wind de opstijgende warmte van het zwembadwater gemakkelijk af kan voeren, waardoor er een lichte temperatuursdaling van het zwembad plaatsvindt.

Extra informatie
- 's nachts koelt het amper af op Curašao
- langs de noordkust staat altijd een stevige wind
- de kans dat je op Curašao een hele week hebt met dagen vol buien is minder dan drie procent
- omdat Curašao ten zuiden van het gebied ligt waar orkanen voorkomen, is de kans dat een orkaan Curašao treft vrij klein. Helemaal uit te sluiten is het echter niet
- het klimaat in combinatie met de aanwezigheid van prachtige stranden vormen de belangrijkste redenen om een vakantie naar Curašao te boeken

klimaat en weer toegelicht
Klimaatgegevens zijn gebaseerd op de registratie van het weer gedurende een langere periode (dertig jaar). De klimaatcijfers die daaruit voortvloeien zijn langjarige gemiddeldes. Op basis van deze cijfers kan het klimaat beschreven worden en ingedeeld worden binnen de klimaatclassificatie van K÷ppen-Geiger.
Het weer is een momentopname waarbij vooral de temperatuur, het weerbeeld, de wind, de neerslag en de zonneschijn van een bepaald moment weergegeven wordt. De weersverwachting is een voorspelling op basis van computermodellen in combinatie met meetgegevens. De weersverwachting kan redelijk nauwkeurig zijn, maar de kans dat de experts er compleet naast zitten is altijd aanwezig, zeker in gebieden en periodes dat het weer een grillig karakter heeft.
meer over het klimaat & weer van Curašao
beste reistijd voor Curašao
het klimaat van Curašao
weersverwachting voor Curašao
winterzon in Curašao
... meer handige sites

ę landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen