voorpagina ● landenlinks  ● contact

over de Malediven

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Malediven beste reisperiode

Het reisadvies voor de Malediven is voor de meeste reisdoelen gelijk. In het algemeen geld dat de beste periode om de Malediven te bezoeken valt vanaf december tot medio april. In dit 'droge seizoen' is de kans op stabiel weer waarbij de zon zich veel laat zien het grootste. Vanaf eind april neemt zowel de kans op neerslag als de kans op sterke wind (en storm) toe,

Zonvakanties
De beste maanden om op de Malediven op het strand te liggen zijn januari, februari en maart. De Malediven zijn dan ook een uitstekende winterzonbestemming.

Wintersport
SkiŽn en andere vormen van wintersport zijn niet mogelijk op de Malediven.

Stedentrips
De Malediven kennen geen stedentrip bestemmingen.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie op de Malediven
het klimaat van de Malediven
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen