voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Egypte

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


jetlag?
Reizen door tijdzones kan een jetlag veroorzaken. Hoe groter het te overbruggen tijdsverschil, des te groter de kans is dat je een jetlag oploopt.
Lees onze anti-jetlag tips

  Egypte tijdsverschil

Tijdzone Egypte : UTC+2 (OET Oost-Europese Tijd)
Zomertijd: nee (afgeschaft sinds 2011)
Tijdsverschil met Nederland in de winter: 1 uur later in Egypte
Tijdsverschil met Nederland in de zomer: geen tijdsverschil

Omdat de zomertijdregeling in Egypte met ingang van het jaar 2011 afgeschaft is, loopt de klok in Egypte gelijk met die in Nederland (en Belgi) op het moment dat het bij ons wel zomertijd is (laatste zondag van maart tot laatste zondag van oktober).

tijdsverschil & tijdzones
Niet overal ter wereld is het op hetzelfde moment dezelfde tijd. Dat komt omdat de aarde rond haar as draait, waardoor er van oost naar west een verschuiving is van het moment waarop de zon opkomt, de zon haar hoogste punt bereikt en uiteindelijk weer ondergaat.
De wereld is daarom verdeeld in verschillende tijdzones, waarbij er onderling een tijdsverschil is. Zo is het in Londen altijd een uur vroeger dan in Amsterdam. De onderlinge verschillen zijn niet altijd gelijk, omdat sommige landen wn en andere weer geen zomertijd hanteren. Ook de data waarop zomer- en wintertijd ingaan kunnen verschillend zijn.
Bij de bepaling van de tijdzones wordt er gerelateerd naar UTC0, ook bekend als GMT (Greenwich Mean Time). UTC+4 betekent dat het in die tijdzone 4 uur later is dan in zone UTC0 (Engeland/Greenwich), UTC-5 betekent 5 uur vroeger dan in Greenwich/Engeland. Dit is zonder rekening te houden met zomertijd en wintertijd. de absolute verschillen kunnen daarom een uur afwijken en zijn soms ook seizoensafhankelijk.
meer over tijdsverschil en tijdzones
alle tijdzones ter wereld
wereldklok
wikipedia zomertijd
... meer handige sites

landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen