voorpagina ● landenlinks  ● contact

wisselkoersen
Alles over wisselkoersen, vreemde valuta, het opnemen van geld via geldautomaten en de kosten voor het wisselen van valuta lees je op  www.landen.net

handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


euro acceptatie
De euro wordt inmiddels in veel landen gebruikt als officiŽle munteenheid. Ook een aantal overzeese gebieden hanteren de euro als officiŽle valuta.
Het aantal landen waar de euro als secundaire valuta geaccepteerd wordt groeit ook.

Wisselkoersen

Niet overal kun je met de euro betalen. Vaak zul je op reis te maken krijgen met buitenlandse valuta en het omwisselen van geld. Houd er rekening mee dat het omwisselen van geld vaak gebeurt met een ongunstige koers en er ook nog eens commissie bovenop de wisselkoers in rekening gebracht kan worden.

Om een richtlijn te krijgen van wat de wisselkoers globaal is voor bepaalde valuta kun je de onderstaande koersconvertor gebruiken:

Deze koersen dienen ter indicatie en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Bij het omwisselen van valuta geldt dat de koersen die gehanteerd worden redelijk uiteen kunnen lopen. Waar het het goedkoopste is ligt mede aan het land waar je naar toe gaat of waar je je bevindt. Soms kan het handig zijn om voor vertrek in Nederland al buitenlandse valuta te bestellen. Kijk wel of het land geen restricties heeft wat betreft de in- en uitvoer van valuta. Soms mag je van de lokale valuta helemaal niets invoeren of weer uitvoeren.

In het algemeen gelden voor het omwisselen van vreemde valuta de volgende regels ten aanzien van de kosten:

Duur:
- geld wisselen in een winkel op het land van bestemming
- betalen met vreemde valuta in een tax free shop
- geld wisselen in het hotel (receptie/concierge)

Goedkoper:
- geld wisselen bij aankomst op een luchthaven
- vreemd geld aankopen bij vertrek op Schiphol

Goedkoopst:
- geld wisselen bij lokale officiŽle wisselkantoren en banken

Pas op met het omwisselen van geld op straat. Je weet nooit of je vals geld in handen krijgt, oude ongeldige biljetten ontvangt of besodemietert wordt met de wisselkoers.

vreemd geld tips
Bij het wisselen van contant geld zijn de koersen in de regel minder gunstig dan de girale koersen. Dit zijn koersen die gehanteerd worden bij elektronische betalingen (pinpas of creditcard), bij geldopnames via de geldautomaat en overschrijvingen via de bankrekening.

Om de kosten binnen de perken te houden van het geld opnemen via ťťn van de vele geldautomaten die je wereldwijd vind kun je het beste wat grotere bedragen tegelijkertijd opnemen. Vaak wordt er een maximumbedrag per opname gerekend waardoor je bij grotere geldopnames goedkoper uit bent.

Vreemd geld over aan het einde van de vakantie? Kleine bedragen leveren bijna niets meer op als je het inwisselt aan het einde van je reis. Kijk of je het op de luchthaven kunt gebruiken voor een presentje voor thuis of andere belastingvrije aankopen.

meer over wisselkoersen
wisselkoersen
creditcards
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen