voorpagina ● landenlinks  ● contact

over BelgiŽ

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  BelgiŽ beste reisperiode

Het is lastig te bepalen wat de beste reisperiode is om BelgiŽ te bezoeken. Het weer is bijna net zo onvoorspelbaar als in Nederland en het is vooral het reisdoel die bepaalt of het de juiste reisperiode is. Wie wil gaan winkelen die zal bijvoorbeeld de keuze moeten maken tussen het aanschaffen van de nieuwste collectie of juist wachten op de koopjesperiode (solden). De maanden januari en juli staan in BelgiŽ in het teken van de uitverkoop. Voor koopjesjagers dus de ideale maanden om hun slag te slaan. Wie juist het nieuwste op het gebied van mode wil kopen die moet juist in de maanden augustus en februari op pad. Dan hangen de nieuwe collecties voor najaar/winter en lente/zomer in de winkels. Wie een vakantie met aangenaam zomers weer wil vieren in BelgiŽ die zal tijdens de zomermaanden naar BelgiŽ moeten reizen. De zomer valt net als in Nederland in juni, juli en augustus. Hoewel de gemiddelde temperatuur dan fractioneel hoger ligt, is de zonzekerheid niet hoger dan in Nederland.

Ardennen

Een bezoek aan de Ardennen kan voor veel doeleinden het hele jaar. Voor sommige sporten zoals raften geldt dat er maanden zijn dat het niet mogelijk is. Zo zijn veel kleinere rivieren in de zomer niet geheel te bevaren omdat de waterstand te laag is. Wie wil gaan wandelen of fietsen in de Ardennen die moet er met name in het najaar rekening mee houden dat er dagen met flinke regenval mogelijk zijn. In de wintermaanden is er een toenemende kans op winterse neerslag. In de hoger gelegen gebieden in de Ardennen kun je bij voldoende sneeuw aan langlaufen doen. Dit is met name in de maanden december, januari en februari.

Stedentrip

De meest populaire maanden om een stedentrip naar BelgiŽ te maken zijn april, mei, september en oktober. Het weer is dan over het algemeen vrij mild en er is voldoende Ďlevení in de steden. Veel buitenactiviteiten vinden dan ook in deze maanden plaats. De zomermaanden zijn ook uitstekend om Belgische steden te bezoeken, hoewel je er dan wel rekening mee moet houden dat het dan soms erg warm kan zijn in de bebouwde kom. Dit zorgt wel voor levendige terrassen waar men dan tot laat in de avond terecht kan. De wintermaanden zijn vooral geschikt om binnenactiviteiten te doen zoals winkelen en museabezoek. In sommige steden is er in de decembermaand een speciaal Kerstprogramma. Hieronder vallen koopzondagen, Kerstmarkten, de zogenaamde winterforen en andere feestelijke activiteiten. Vooral Antwerpen lijkt in de maand december te genieten van extra veel belangstelling vanuit Nederland. Dat heeft wel een negatieve invloed op de tarieven die je dan betaalt voor hotelovernachtingen.

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in BelgiŽ
het klimaat van BelgiŽ
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen